В Україні триває інформаційна війна, фейки продукуються щодня, найбільше хибної інформації поширюють про керівництво держави та керівників міністерств та відомств. Мета таких інформаційних атак, посіяти розбрат і недовіру серед українців.

Днями речник СБУ прокоментував чергову серію кремлівських виливів і закликав українських журналістів, не поширювати не перевіреної інформації.

Інформацію про це опублікували у виданні Главком.

Таким чином, Служба безпеки України вперше відреагувала на масовані публікації у пресі про зміну свого керівництва і її причини. Офіційний речник спецслужби Артем Дехтяренко радить авторам таких публікацій не шукати зради там, де її нема. А інформацію про відставку керівника спецслужби днями спростував і президент.

Нагадаємо, кілька днів тому видання Politico, посилаючись на невідомі джерела в українській владі, заявило, що Президент ніби має намір звільнити Івана Баканова з посади голови СБУ. Згодом нардеп Федір Веніславський повідомив, що не має інформації про те, що на Банковій розглядається питання заміни очільника Служби безпеки.

«В інформаційному полі є багато нісенітниць. Однак це не означає, що всі їх треба спростовувати. Але оскільки ця тема давно мусується в інформпросторі, скажу чітко і ясно: Іван Баканов із першого дня повномасштабного вторгнення перебував в Україні, на робочому місці. Він також зустрічався із міжнародними партнерами, які прагнули надати допомогу Україні у найскладніший момент. Тобто виконував свої безпосередні обов’язки. Крапка. Всі інші версії – фейки та російські інформаційно-психологічні спецоперації», – запевнив речник спецслужби.

Дехтяренко нагадав, що подібні фейки, з перших днів повномасштабної війни розпускали росіяни, фактично про всіх високопосадовців. Говорили, що вони кудись втекли.

«Про жоден із цих випадків інформація в результаті не підтвердилася. Повторюся – такі реалії інформаційної війни, і дивно, коли українські журналісти заходять в російські наративи», – зазначив офіційний речник СБУ.

Попередня публікаціяНа Вінниччині у Хмільнику призначили нового військового комісара
Наступна публікаціяВінницький міськвиконком не хоче розповідати про премії керівництву