У Вінниці стартує дистанційна літня фізико-математична школа ВФМЛ №17. До навчання запрошують учнів ВФМЛ №17, інших ліцеїв та гімназій міста, а також переселенців.

Вінницький фізико-математичний ліцей №17 за сприяння Департаменту освіти Вінницької міської ради з 1 серпня проводить традиційну літню фізико-математичну школу для тих, хто зацікавлений отримати гарну освіту (не оцінки, а знання!) з математики, фізики та інформатики (програмування).

«Це наші профільні предмети, ми займаємося цим поглиблено протягом десятиліть. На жаль, через війну, школа буде дистанційною. Але дистанційний формат дозволяє нам запросити на навчання не лише ліцеїстів ВФМЛ №17, а й учнів з інших закладів міста Вінниці. Особливо радимо долучитися учням, які в умовах війни вимушено опинилися в нашому місті, не весь час мали можливість навчатися протягом навчального року, а наступний навчальний рік розпочнуть в вінницьких ліцеях та гімназіях. Заняття проводяться платформі, створеній в ЛІКТ ВФМЛ№17», – повідомляють організатори.

Що потрібно і що не потрібно для навчання в літній фізико-математичній школі?

В першу чергу потрібне бажання мати гарні знання з наших профільних предметів. Потрібне бажання стати в майбутньому вченим-природничником, AT-фахівцем-програмістом, інженером на високотехнологічному виробництві, та й просто працювати у сфері реальної економіки. А це неможливо без знань того, що в усьому світі називається science. Потрібне розуміння того, що без таких фахівців Україна не зможе ліквідувати наслідки війни і забезпечити свою безпеку в майбутньому. Тобто, потрібно бути справжнім патріотом.

«Для навчання потрібен стаціонарний ПК або ноутбук з надійним підключенням до Інтернету. Телефон чи планшет – гірше, страждає зір і не дуже зручно, але, на край, теж підійде. Радимо вам переглянути навчальне відео, та  інструкцію, ознайомитися з правилами. Звичайно, потрібно зареєструватися до початку занять. Не потрібно нести витрати батькам – навчання в  літній школі,  власне, як завжди, безкоштовне», – йдеться в анонсі.

Хто працюватиме з вами у якості викладачів дистанційної літньої школи? 

Кращі вчителі фізики, математики, інформатики (програмування) ВФМЛ№17. До проведення занять будуть долучені  (з власної ініціативи!) вчителі-волонтери  з кращих фізико-математичних ліцеїв України, з якими ВФМЛ№17 співпрацює багато років.

Попередня публікаціяУ Вінниці працюватиме «Театральний дворик» просто неба
Наступна публікаціяУ Вінниці завершується приймання заявок на участь в програмі «Муніципальне житло»