Голова Вінницької обласної військово-цивільної державної адміністрації Сергій Борзов звернувся до вінничан

Голова Вінницької обласної військово-цивільної державної адміністрації Сергій Борзов звернувся до мешканців регіону зі стислим звітом щодо зробленої роботи за 100 днів війни.

На чому він зробив акценти, про що лише натякнув, а про що не сказав.

По-перше, уже постфактум можна сказати, що Борзов, постійно коментуючи перебіг подій в області, лише у цьому звіті виступив з панорамним оглядом ситуації. Те, що він не спокусився з перших днів агресії бути у фокусі уваги місцевих ЗМІ – однозначно позитивно має бути сприйняте на Банковій. В ОП дуже ретельно спостерігали за тим, щоб місцеві управлінці замість виконання службових обов’язків не вдалися до PR-акцій з метою набути політичного капіталу. Декілька занадто спритних функціонерів, які послухалися власних технологів та прес-секретарів, поплатилися за це посадами.

По-друге, Борзов зумів не перетворити звернення і на формальний звіт у стилі чиновників у краватках, які зачитують цифри з папірця. До того ж, не став вдаватися до традиційного прийому посадовців – приписувати абстрактній «владі» заслуги тих структурних підрозділів, на які вона не впливає. Усі ми чудово пам’ятаємо, як у минулі роки та чи інша громада за власні кошти робила якийсь інфраструктурний проєкт, аж на відкритті з’являвся, для перерізання «червоної стрічки» хтось з чиновників, який розповідав, що все це зроблено «за підтримки влади». Особливо цим грішили і грішать функціонери з обласної ради.

Так ось цього разу подібного не було. Якщо Нацполіція та СБУ чітко виконували власні обов’язки то про це було сказано лише побіжно. Керівництво виконавчої влади звітувало про те, на що може вплинути у рамках власних повноважень.

По-третє, було озвучено, що пріоритетними для уваги військово-цивільної адміністрації є прикордонні напрямки, насамперед, Придністров’я. Мешканці області зрозуміли, що ця проблема існує і не замовчується.

Нарешті, і за це Борзову з журналістського цеху можна лише подякувати, керівник області майже 90% всього виступу витратив на головне – питання обороноздатності області та підтримки ЗСУ. Майже переконані, що у багатьох на його місці виникла б спокуса відзначити й інші сектори економіки, розповісти про здобутки у медицині та посівну кампанію. Питань немає, все це важливе. Але у фокусі уваги нинішнього очільника регіону – питання забезпечення надійного тилу для воюючої країни. І це головне.

Розуміють це, однак, далеко не всі. Сергій Борзов – не називаючи прізвищ прямо – все ж натякнув, що з багатьма питаннями оборони, зокрема, бомбосховищами, «на папері все гаразд», а у реальності виявилася дуже скрутна ситуація. Причому – в обласному центрі. Зрозуміло, що муніципальна влада теж намагається зробити по-максимуму для оборони країни. Але те, що у неї уже багато років звіти у ЗМІ дещо, скажімо так, дисонують з реальністю – не є таємницею для більшості вінничан. Про що і було сказано.

Насамкінець, голова ОВА подякував мешканцям області за те, що вони зберігають «політичний спокій». Зрозуміло, що мова йде не стільки про те, що в регіоні можуть спалахнути антиурядові акції, скільки про те, що у багатьох місцевих діячів «вчорашнього дня» є велике бажання нагадати про себе. Тому вони не відмовилися від регулярного нагадування про себе в інформаційному просторі, ведучи складну гру з метою повернення до влади. І для цього цю владу різними способами (через ботів у соціальних мережах, анонімних Телеграм-каналів, зовні нейтральних ЛОМів) можна й покритикувати.

Але – і на цьому керівник Вінницької адміністрації зробив наголос – їхні меседжі проходять повз вінничан. Адже усі чудово розуміють, що лише єдність фронту і тилу, єдність всієї країни може забезпечити повну і цілковиту перемогу України.

Про що і сказав Сергій Борзов.

P.S. Вранці наступного дня у пабліках, модератори яких сидять на з/п у тих, кого «політичний спокій» не влаштовує, з’явилися доволі нервові (якщо не сказати – істеричні) коментарі, мовляв, «що він собі дозволяє». Отже, тим, кому Борзов заочно не рекомендував займатися власним PR під час війни, його почули.

Центр суспільно-політичного моніторингу «Вектор» спеціально для видання 𝒱𝒾𝓃𝓃𝓎𝓉𝓈𝒾𝒶 𝒫𝓇ℯ𝓈𝓈 𝒫ℴ𝒾𝓃𝓉

Попередня публікаціяУ Вінниці розпочинається сезон «Мистецьких вихідних»
Наступна публікаціяУ Вінниці юнак присвятив свої перемоги на міжнародних музичних конкурсах ЗСУ, а винагороди віддав на благодійність