У Вінниці відбулось відкриття персональної виставки уродженки Дніпра Олени Кудлай «Вінниця, яка прихистила та вразила» в Музеї моделей транспорту.

Жінка переїхала до Вінниці у зв’язку з військовими діями. Олену місто зачарувало своїм затишком, спокоєм, охайністю та доброзичливими людьми. Переселенка, гуляючи вуличками Вінниці із собакою, робила атмосферні світлини. Наше місто її прихистило, а вона його полюбила.

Авторка виставки Олена Кудлай розповідає, що жахливий ранок 24 лютого змінив її життя, плани та добробут, як і всіх українців. Жінка рятувала породіль з дітьми з Харкова і перевозили їх своїми силами у Дніпро. Потім прийняла термінове рішення теж виїхати з рідного міста. Кудись якомога далі, але не з України. Дорогою зупинилася у Вінниці, у друзів. І затрималась на три місяці.

«Десь місяць на другий я почала розуміти, що оживаю. Завдяки тому, що з нами поїхав собака, і був вільний час, я ходила з Оскаром пішки на прогулянки по Старому місту, парками, гуляла вуличками Вишеньки…» – розповідає Олена Кудлай.

Олена додає, що Вінниця її зачарувала з першого погляду. Жінка з кожної прогулянки робила десятки світлин, шукала різні цікаві локації, насолоджувалась спокоєм і красою міста. Тож і виставка має символічну назву «Вінниця, яка прихистила та вразила».

«Коли прийшла весна та почали квітнути дерева і клумби, місто засяяло та почало посміхатися мені щоранку. З кожною прогулянкою я знаходила та відкривала для себе чарівні куточки Вінниці. Починаючи з Вежі, старовинних будинків та маєтків, сучасних споруд та незліченних витворів мистецтв з металу. Справжня душевність та щирість – міст з унікальними металевими єнотами і котиками. Таку красу, гармонію та духовні цінності я бачу у Вінниці на кожному кроці. Все твориться з любов’ю та душею. Сподіваюсь, крізь мої світлини кожен відчує гармонію, енергію та надихнеться на красиве спокійне життя у Вінниці. Вірю, що спокій та злагода якнайшвидше прийде у кожен куточок нашої країни. Люди, які покинули рідні міста, зможуть повернутись додому. Окрема подяка Олександру Вдовиченку та Офісу туризму Вінниці за підтримку моєї ідеї щодо створення виставки. Щира подяка керівництву міста за сприяння та кваліфіковану допомогу у реалізації проєкту», – говорить Олена Кудлай.

У Музеї моделей транспорту виставка триватиме до 22 червня. Всі охочі зможуть долучитись до відвідування Музею моделей транспорту та переглянути атмосферні світлини Олени Кудлай.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці працює клуб «Неспокійні серця» для людей 60+
Наступна публікаціяУ Вінниці відбулось онлайн свято останнього дзвоника