На територіях, що увійшли до складу Вінницької громади, з червня почнуть моніторити водні об’єкти. Ставки перевірятимуть у Вінницьких Хуторах, Писарівці, Щітках, Великих та Малих Крушлинцях, Стадниці та Гавришівці.

“Вже складений графік виїздів на території старостинських округів щодо проведення обстеження об’єктів водного фонду (ставків) з метою їх ефективного використання у майбутньому. Плануємо виїзди на початку червня поточного року”, – сказав радник Вінницького міського голови Олександр Закорченний.

Рішенням виконавчого комітету Вінницької міської ради створено комісії з обстеження земель сільськогосподарського призначення, земель та об’єктів водного фонду та ефективності їх використання. До складу комісій увійшли: працівники виконавчих органів ВМР, старостинських округів, комунальних підприємств та Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг.

Комісія проведе огляд та здійснить обстеження наявних ставків, перевірить виконання зобов’язань орендарями, визначених договорами оренди водних об’єктів, а також вивчить питання та надасть свої пропозиції щодо покращення стану цих об’єктів (за необхідності) та ефективності їх використання в майбутньому.

“Хочу зазначити, що інвентаризація наявних у Вінницькій міській територіальній громаді ставків дозволить збільшити надходження до бюджету ВМТГ та дасть змогу максимально раціонально та якісно використовувати ці природні ресурси й надалі. Саме тому ми зацікавлені у тому, щоб якнайшвидше провести вищезазначені заходи”, – додав Олександр Закорченний.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці відбувся «Забіг у повзунках». Відео
Наступна публікаціяУ Вінниці працює клуб «Неспокійні серця» для людей 60+