У Вінниці запрацював гуманітарно-інформаційний хаб “Я – Маріуполь”.

Це результат своєрідної співпраці муніципалітетів Маріуполя та Вінниці. У Центрі маріупольцям безкоштовно допомагатимуть з відновленням документів, пошуком зниклих та поверненням примусово депортованих у росію.

Про це повідомляє телеканал Віта.

І центрі працюють дитячі й дорослі психологи, медики. Також людям надаватимуть допомогу у пошуку роботи та юридичні консультації щодо можливості відновлення знищеного майна й отримання фінансової та гуманітарної допомоги.

Вінницька громада стала прихистком для трьох тисяч жителів приазовського міста, яке росіяни практично знищили. У Центрі підтримки маріупольців люди зможуть отримати пакунки з гуманітарною допомогою – харчами, засобами гігієни, ліками. Отримати консультацію юриста, психолога, медика та інших спеціалістів.

«Сьогодні усіх маріупольців об’єднує, на жаль, біль та біда, яка сталась з нашим улюбленим містом. Але нас сьогодні об’єднує і надія, що ми скоро повернемось додому і будемо відбудовувати наш Маріуполь. Тому зараз головне – це всебічна підтримка та допомога маріупольцям: стати на ноги, допомогти працевлаштуватись, інтегруватись, адаптуватись в тих містах, у які були вимушені переїхати. Сьогодні ми відкрили центр у Вінниці – це дуже гостинне місто, яке прихистило наших людей, надало їм всебічну допомогу. І сьогодні ми бачимо куточок Маріуполя у Вінниці», – зазначає координаторка проєкту “Я – Маріуполь” Ксенія Сухова.

Наразі Центри вже працюють у Дніпрі та Запоріжжі, відсьогодні – й у Вінниці. Заплановано, що такі хаби з’являться ще у Києві, Одесі, Львові, Кропивницькому, Хмельницькому, Івано-Франківську та інших містах України.

Попередня публікаціяУ Вінниці медики швидкої заспівали «Ой, у лузі червона калина»
Наступна публікаціяУ Вінниці відновили реєстрацію права власності на нерухомість