Центри надання адміністративних послуг Вінницької громади працюють попри війну. Щодня (з понеділка по п’ятницю) з 9:00 год ранку і до 17:15 вечора в них приймають десятки, а подекуди й сотні відвідувачів. Перелік послуг, які можна отримати становить понад 130.

«Це переважно ті адмінпослуги, що надаються органами місцевого самоврядування, а з окремими державними поки доведеться зачекати, – уточнює директорка департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук.- Через відсутність доступу до державних реєстрів сьогодні ЦНАПи не здійснюють реєстрацію місця проживання та нерухомості, а також не надають витяги з державного земельного кадастру. Такі обмеження встановили в Україні на час війни, щоб убезпечити громадян від несанкціонованого проникнення до бази персональних даних».

Прозорі офіси

Позначилась війна й на роботі ЦНАП «Прозорий офіс». З міркувань безпеки діє заборона на відвідування адмінбудівлі Вінницької міської ради, тож адміністратори щодня чергують на вулиці для консультування людей. Зокрема, вимушено переміщеним особам надають усю необхідну інформацію про те, куди звертатися, як реєструватися та де отримати довідку ВПО. Розповідають також про діяльність центрів гуманітарної допомоги.

Найбільш затребуваними серед відвідувачів Прозорих офісів МТГ сьогодні залишаються послуги соціального характеру та пенсійного забезпечення. Їх можна отримати в територіальних відділеннях ЦНАП «Вишенька» (пр.Космонавтів, 30) та «Замостя» (вул. Замостянська, 7).

Нагадаємо також, що адміністратори центрального відділення, які надають послуги, тимчасово змінили місце приймання громадян. Наразі приймання відбувається за адресою м. Вінниця, вул. Пушкіна, 38. Попередній запис здійснюється через колцентр «Прозорого офісу»: (0432)65-50-50; (067) 000-26-61; (073) 000-26-61, або рецепціями територіальних відділень ЦНАП.

Паспортні послуги та реєстрація транспорту

Щодо паспортних послуг, то за ними слід звертатися як до вишенського та замостянського, так і до староміського відділення ЦНАП (вул. Брацлавська, 85). Також у територіальному відділенні «Старе місто» можна отримати послуги з реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія.

Перш ніж рушати за адміністративними послугами радимо звернутись до кол-центру ЦНАП для уточнення усієї необхідної інформації, в т.ч. аби дізнатися про готовність документів, які були замовлені раніше.

 

Попередня публікаціяВід початку 2022 року 93 вінничанина задекларували понад мільйон гривень
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться лекція «Несподівана символіка української лірики»