Вчені з України, учасники Європейського конгресу клінічної мікробіології та інфекційних захворювань, закликали зупинити військову агресію проти нашої держави. Про це повідомила у соцмережі Фейсбук Галина Филоненко.

У конгресі, що проходив у Лісабоні (Португалія) взяли участь понад 14 000 науковців з усього світу. Тут були представлені висновки, рекомендації та досвід щодо боротьби з інфекційними захворюваннями.

Лікар-бактеріолог Олена Юнусова – фахівець ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» також долучилася до масової акції українських мікробіологів, що засуджують російську військову агресію в Україні. Колонії бактерій, вирощені нею у чашках Петрі передали заклик вінницьких медиків: «Війні – Ні».

Серед численних питань, які розглянули фахівці під час наукового конгресу були питання присвячені боротьбі зі стійкістю до протимікробних препаратів. Ця проблема набула глобальних масштабів. Розглядали також досягнення медицини у розробці новітніх антимікробних препаратів, засобів для діагностики та лікування грибкових інфекцій та важких інфекцій шкіри й м’яких тканин. Не оминули увагою майбутні загрози від коронавірусів, а також в черговий раз розвінчували міфи щодо COVID-19.

Проте з-поміж інших небезпечних інфекцій існує ще одна загроза – вірусу війни та дезінформації. Тому, щоб запобігти та зупинити розповсюдження смертельної загрози, медичні працівники та науковці, учасники з України об’єдналися та залишили послання у чашках Петрі із закликами припинити військову агресію проти нашої держави! Отож, навіть мікроби повстали проти війни в Україні.

Попередня публікаціяДе та коли в травні у Вінниці відключатимуть гарячу воду. Перелік адрес
Наступна публікаціяУ Вінниці затримали раніше судимого чоловіка за крадіжку мобільного телефону в продавчині крамниці. Відео