СБУ Вінниччини викрила двох кремлівських шанувальників. Вони в заборонених соцмережах підтримували військову агресію рф проти України й захоплювалися доблестю рашистських загарбників.

Про це повідомляє телеграм канал Воєнна Арена Вінниччини.

Подібний контент поширював 46-річний уродженець росії, який проживає в одному з сіл Хмільницького району.

У своїх публікаціях та репостах він із нетерпінням очікував на знищення патріотів України, а також поширював цитати путіна та лаврова.

Чоловік розповсюджував матеріали, в яких підтримував дії окупантів по знищенню українських військових та політичних сил.

Другий фігурант, житель Вінниці підтримував «руZZкій мір» і поширював проросійські матеріали на особистій сторінці у «Facebook». З початком повномасштабного вторгнення окупантів в Україну, сильно активізував свою інтернет-пропаганду. У дописах він співчував загарбникам, виправдовував їхнє вторгнення в нашу державу та звинувачував українських військових у військових злочинах.

В деяких публікаціях вінничанин стверджував, що російська федерація нібито протистоїть у смертельному двобої із «націоналістами», дискредитував Збройні Сили України, поширював ворожу пропаганду в підтримку загарбницькій політиці кремля.

Ініційовані СБУ судово-лінгвістичні експертизи підтвердили протиправний характер дій фігурантів.

Слідчі спецслужби повідомили обом зловмисникам про підозри за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

СБУ продовжує комплексні заходи із запобігання та нейтралізації загроз інформаційно-підривній діяльності рф проти нашої держави.

Попередня публікаціяНа Вінниччині завершився Всеукраїнський патріотично-творчий марафон «Все буде Україна». Фото
Наступна публікаціяЗ Вінниці в Миколаїв відправили 420 тонн питної води в шестилітрових пляшках