Понад 1000 камер відеонагляду щодня відстежують, як пульсує життя у Вінниці, та порядок на вулицях міста. Вони розміщені всюди: при в’їзді та виїзді з міста, на перехрестях з потужним трафіком, біля навчальних закладів, зупинках громадського транспорту, поблизу об’єктів культури, у місцях масового скупчення людей тощо.

Аварії на дорогах, пожежі, порушення Правил благоустрою – це лише частина того, що відслідковують фахівці Ситуаційного центру. Завдяки камерам розшукують зниклих дітей та дорослих, а також допомагають розслідувати вбивства, крадіжки та знаходити винних у ДТП.

Ситуаційний центр у місті офіційно запрацював ще в 2018 році. Цілодобово за порядком на вулицях слідкують фахівці «Муніципальної варти», поліції та ДСНС.

«Ситуаційний центр працює цілодобово. Щодня ми моніторимо ситуацію на дорогах, пішохідних зонах, у парках, скверах тощо. Потрібно розуміти, що надзвичайні події відбуваються не лише на центральних вулицях, а й на прилеглих територіях. Тому вже кілька років поспіль ми працюємо над розширенням мережі відеоспостереження», — розповів начальник відділу моніторингу території Сергій Романчишен.

Протягом цього року вже зафіксували понад 3124 недоліки в сфері благоустрою – йдеться про пошкодження асфальтобетонного покриття, забруднення вулиці, проїжджої частини, водних об’єктів. Сюди входять також ДТП, адміністративні та кримінальні правопорушення.

Нагадаємо, протягом минулого року фахівці Ситуаційного центру виявили 13 000 порушень, 870 ДТП, які потрапили в зону відеоспостереження, 7 000 порушень правил дорожнього руху, 16 порушень карантинних заходів, 237 адміністративних порушень, 66 кримінальних правопорушень. Зокрема, опрацювали й понад 3 780 звернень від громадян через соцмережі та дзвінки.

Попередня публікаціяДвох вінничан затримали за побиття та погрози фермеру
Наступна публікаціяУ Вінниці рятувальники загасили пожежу в лікарні