У Вінниці здійснюють нарахування державної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У березні вимушені переселенці почали оформлювати допомогу за державною програмою підтримки ВПО. Мова йде про щомісячні виплати у розмірі 2 тисячі гривень на дорослу людину та 3 тисячі – на кожну дитину. Така ж сума допомоги передбачена і для людей з інвалідністю. Департамент соціальної політики Вінницької міської ради проводить прийом документів від переселенців. Наразі здійснили нарахування понад шістьом тисячам одержувачам допомоги ВПО (9350 осіб) на загальну суму 44 мільйони гривень.
«Очікуємо перший транш від держави для виплат грошової допомоги вимушеним переселенцям. Кошти, що виділили на фінансування за березень і квітень, надійдуть найближчим часом. Мінсоцполітики спрямувало Ощадбанку гроші, а Ощадбанк перерахує їх на рахунки людей в українські банки, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати. Нагадаю, що днями Уряд ухвалив рішення про продовження терміну оформлення допомоги до 30 квітня. Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулись за її наданням до 30 квітня, нараховуватиметься за два місяці – березень і квітень», – розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.
Попередня публікаціяЗ Вінниці до Чорнобиля передали гуманітарний вантаж
Наступна публікаціяУ Вінниці молодіжна рада ініціювала прибирання берегів біля малих річок. ФОТО