У довіднику зібрана корисна інформація для людей, які, рятуючись від небезпеки, залишили свої оселі та переїхали до Вінниці. Перш за все, у ньому роз’яснюють, куди звертатись для тимчасового поселення. Крім того, є розділ, де зазначається, як діяти переселенцям, якщо вони бажають залишитись у Вінниці, яку допомогу можуть отримати та як її оформити. Йдеться й про те, які необхідно мати документи та куди звертатись, щоб отримати статус ВПО, адресну державну допомогу, допомогу від міжнародних партнерів, житлову субсидію та пільги. Створення довідника було ініційовано на одному із засідань Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Прозорі офіси міста щоденно приймають переселенців і оформляють статус внутрішньо переміщеної особи. Відтак, наразі 18,5 тисяч переселенців з «гарячих» точок визначились з тривалим проживанням у Вінниці. Понад 5 тисяч з них – це діти.

«Соціальні служби міста працюють в посиленому режимі 24/7. Фахівці стараються кожному приділити увагу, проконсультувати, оформити документи, допомогти. Міська влада всіма силами намагається підтримати людей, які втекли від рашистських обстрілів і бомбардувань. Для того, аби переселенці, які прибувають до міста, могли краще адаптуватись та отримати корисні відповіді на всі свої питання, у Вінниці розробили спеціальний довідник для внутрішньо переміщених осіб», – каже директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

А ще у довіднику розповідається про те, які послуги надаються громадянам похилого віку та де їх отримати. Також зазначається, куди необхідно звертатись щодо працевлаштування або отримання статусу безробітного, і як стати на облік у військкоматі.

Є у довіднику й інформація про те, як отримати безкоштовно перукарські послуги. Окрім того, вказані номери «гарячої лінії» психологічної допомоги.

Довідник можна завантажити на офіційному сайті Вінницької міської ради за посиланням: https://www.vmr.gov.ua/tomigrants

Попередня публікаціяУ Вінниці нетверезий чоловік до смерті побив товариша
Наступна публікаціяНа Вінниччині ліквідували міжрегіональний канал збуту наркотиків