Євгену Шаматалюку з Тульчина, командиру десантно-штурмового підрозділу 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Указом Президента України присвоїли звання Героя України та орден «Золота Зірка».

В одному з районів Донеччини під керівництвом офіцера-десантника Шаматалюка підрозділи успішно провели підтримку вогнем розвідки боєм сусідніх підрозділів. В результаті операції були отримані необхідні відомості про ворога. Крім того, у полон взяли десяток російських солдатів разом зі зброєю та спорядженням.

«Вже згодом завдяки умілому плануванню оборонного бою, застосуванню маневру вогнем та підрозділами вдалося скувати просування переважаючих сил противника на одному з напрямків Харківської області, спричинити окупантам критичні втрати у техніці та живій силі. Зокрема, силами Євгена Шаматалюка підрозділу в цей день було відбито чотири атаки противника. Агресор після серйозних втрат, – а це 30 одиниць броньованої і 60 одиниць автомобільної техніки, а також чималої кількості особового складу – змушений був відступити. Під час бою майор Євген Шаматалюк, перебуваючи безпосередньо на бойових позиціях підрозділу, вміло керував діями особового складу, здійснював управління вогнем, неодноразово особисто демонстрував мужність, витримку та професіоналізм», — йдеться у повідомленні Командування десантно-штурмових військ ЗСУ.

Що відомо про Євгена Шаматалюка:

Герой України родом із Тульчина, що на Вінниччині. Учасник російсько-української війни – на фронті з березня 2014 року.
Під час боїв за Україну, Євген отримав кілька поранень: перше – 28 липня на Луганщині, наступне – 28 вересня 2014 року при заходженні колони зведеного підрозділу до аеропорту “Донецьк”.

У 2014 році Указом Президента України №892/2014 боєць нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Після операцій та реабілітації Євген Шаматалюк у квітні 2015 знову повернувся у стрій.
У 2019 році призначений начальником відділення бойової підготовки 95 бригади.
Нині захищає нашу країну від агресора.

Попередня публікаціяВінничани готові надати свою нерухомість під житло для вимушених переселенців
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали чоловіка, який робив світлини адмінбудівель