Вчора, 28 березня, у Вінниці відбулось робоче засідання Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Йшлось про основні напрямки його роботи: гуманітарний, економічний та допомога біженцям. У найближчих планах – створення кол-центру, де в тому числі оброблятиметься інформація про реальні потреби та можливості партнерів, в тому числі – закордонних, які сьогодні надають підтримку Україні.

На минулому тижні міський голова Сергій Моргунов спільно з головою обласної ради Вячеславом Соколовим, підписали розпорядження про створення Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Завдання якого, підвищити ефективність роботи по всьому гуманітарному напрямку, якісно і швидко реагувати на запити та закривати їх. Тут буде збиратись інформація про потреби та координуватись робота тих, хто може ці потреби закрити.

На першому засіданні гуманітарного штабу були присутні міський голова Сергій Моргунов, голова Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман та голова обласної ради Вячеслав СоколовиЙ, Прем’єр-міністр України 2016-2019 років Володимир Гройсман та інші учасники, які будуть залучені до організації роботи штабу.

Вячеслав Соколовий розповів, що вчора вже був гарний результат координації зусиль. Щоб автомобіль не їхав назад пустим, протягом години знайшли вантаж, розповіли, куди їхати і де завантажити. Це логістика, швидкість, економія ресурсів, оперативність.

«В центрі всієї нашої роботи стоїть людина. У роботі ми повинні враховувати потреби внутрішньо переміщених осіб нашого регіону, міста та області. Оскільки в певних громадах більше потрібно засобів гігієни, в інших – медпрепаратів, продуктів харчування тощо. Над цим ми будемо працювати як єдине ціле. Ми всі працюємо на один результат», – зазначив Вячеслав Соколовий.

Під час засідання Володимир Гройсман розповів про створення кол-центру.

«Робота вже проводиться. З одного боку це буде кол-центр, з іншого – центр отримання і обробки аналітичної інформації, щоб кожен міг розуміти реальні потреби та можливості партнерів, в тому числі – закордонних, які сьогодні надають підтримку Україні», – наголосив Володимир Гройсман.

Попередня публікаціяВ середмісті Вінниці знайшли два предмета схожі на гранати
Наступна публікаціяУ Вінниці в середмісті стріляв нетверезий чоловік