Працівники Служби у справах дітей перевіряють чи діти, які перебувають у них на обліку, нагодовані, одягнуті, доглянуті. А також – чи долучаються до онлайн навчання, чи не залишені без уваги батьків.

Сьогодні на обліку перебуває 266 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 87% з них вже влаштовано до сімейних форм виховання. Також з початку року статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, надано 17 хлопчикам та дівчаткам. Частина дітей влаштована до сімейних форм виховання

«В умовах воєнного стану служба у справах дітей Вінницької міської ради продовжує працювати з сім’ями, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування», – каже начальник служби у справах дітей міської ради Людмила Шафранська.

У Вінниці з початку року усиновлено 3 дитини-сироти і дитини позбавленої батьківського піклування та 3 дитини одним з подружжя.

Нагадаємо, що дитячий будинок сімейного типу, який функціонує на території Вінницької міської територіальної громади, у лютому поповнився ще однієї дитиною. Тепер у будинку сімейного типу виховується дев’ять дітей.

У Служби у справах дітей постійно перебувають на контролі діти, які опинились у складних життєвих обставинах. Працівники служби опікуються тим, щоб діти були у безпеці, у них була їжа, одяг, вони могли продовжити навчання.

У разі необхідності служба у справах дітей Вінницької міської ради залучає громадські та волонтерські організації.

Попередня публікаціяУ Калинівці що на Вінниччині прийняли майже тисячу евакуйованих
Наступна публікаціяНа Вінниччини затримали двох чоловіків, які намагались втекти з країни за 3000 євро