Зловмисники пристосовуються до умов сьогодення та можуть ошукувати українців, які готові пожертвувати останні гроші для наших захисників та переселенців, повідомляють в поліції Вінниччини.

Шахраї у різноманітних групах у месенджерах та соцмережах розміщують інформацію з закликами підтримати Збройні сили України.

Днями кіберполіцейські викрили вінницького підприємця, який під приводом допомоги нашим військовим, купував зі знижками техніку.

Куплені аксесуари чоловік відразу виставив на продаж у своєму магазині з цінами у декілька разів вище. Після втручання поліції, всю техніку підприємець безкоштовно передав теробороні.

Також сьогодні на Центральному автовокзалі Вінниці поліція затримала водія маршрутного таксі, який надавав послуги з перевезення за ціною, вищою від ринкової.

Будьте обережні і під час бронювання житла. Ціни на оренду помешкань орендодавці можуть завищувати аби нажитися на переселенцях.

Про випадки шахрайства та псевдоволонтерства просимо негайно повідомляти до правоохоронних органів.

Крім того, шахраї також можуть створювати фішингові (шахрайські) сайти, ідентичні до справжніх благодійних фондів, де нібито можна переказати кошти на підтримку Збройних сил України.

Закликаємо громадян: не перераховувати коштина рахунки незнайомих вам людей і організацій, благодійних фондів.

Якщо у вас є бажання допомогти українській армії та вимушеним переселенцям – користуйтесь рахунками розміщених на офіційних сайтах державних органів.

Для цього Національний банк України відкрив спеціальні рахунки для збору коштів.

Зробити швидкий переказ з картки на армію можна за посиланням:

https://bank.gov.ua/ua/about/support-the-armed-forces

Переказати кошти на допомогу українцям, постраждалим від російської агресії можна тут:

https://bank.gov.ua/ua/about/humanitarian-aid-to-ukraine

Для збору допомоги на Вінниччині працює обласний штаб гуманітарної допомоги, який розташований у м. Вінниця за адресою: Хмельницьке шосе, 7 (в будівлі «Книжки»). Графік його роботи: з 9:00 до 21:00 годин щодня.

Попередня публікаціяНа Вінниччині інсулін на час війни відпускатимуть безкоштовно, перелік аптек
Наступна публікаціяУ Вінниці відновили роботи з реконструкції вулиці Батозької