35-річний Павло, який з родиною проживає у Німеччині, передав до Вінниці 15 тонн гуманітарного вантажу для потреб вінничан, біженців і військових.

Він уродженець Вінниці, але коли йому було 16 років, родина переїхала до Німеччини. Наразі чоловік займається бізнесом, має кілька технологічних компаній у Німеччині та в Україні. В переддень військового вторгнення Росії в Україну він приїхав на батьківщину у справах. Побачивши, що відбулося, Павло разом з близькими та волонтерами організував збір гуманітарного вантажу до рідного міста з німецьких міст Реклінггаузена та Дортмунда.

«Я вінничанин, і люблю свою батьківщину. Коли почалась ця жахлива війна, я одразу зрозумів, що повинен допомогти. І організував у Німеччині процес по придбанню найнеобхіднішого – медикаменти, їжа, засоби гігієни, дитяче харчування, памперси і одяг, спальні мішки, матраци та військове спорядження. Вантаж – близько 15 тонн. Його доправили сюди, у мою рідну Вінницю. І сьогодні допомогу було доставлено. Її формували я і мої близькі, родина, а також волонтери. Це перша, але точно не остання допомога», – розповідає Павло.

Він додає, що німці підтримують Україну та солідарні з нею:

«Зараз мій партнер у Німеччині організував футбольний турнір, при якому створили рахунок в банку для збору грошей саме для Вінниці. Коли збереться певна сума, – ми її переведемо на рахунок благодійного фонду «Подільська громада».

Попередня публікаціяЯк незрячі вінничани допомагають країні у воєнний час
Наступна публікаціяРятувальники завершили роботу з пошуку людей під завалами аеропорту Вінниця