В Міністерстві охорони здоров’я України розподілили ліки, які централізовано закупили за державні кошти. Вінницька область отримала 22 720 капсул препарату “Молнупіравіру”.

Про це повідомляє Вінницька облдержадміністрація.

“Молнупіравір” призначатимуть сімейні лікарі в першу чергу пацієнтам із груп ризику. Для того, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого. Найближчим часом його отримають усі центри первинної медико-санітарної допомоги.

Пацієнти зможуть отримати ці ліки безкоштовно. Препарат застосовують для лікування ковіду у перші дні захворювання, щоб запобігти важкому перебігу хвороби. Вони рекомендовані пацієнтам віком від 18 років. За інструкцією він показаний людям, які мають високий ризик прогресії хвороби з легкого до середнього чи важкого стану. Тривалість курсу лікування препаратом до п’яти днів поспіль, – розповіла заступниця директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

Блокує розмноження вірусу

“Молнупіравір” — це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Так він запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. Препарат випускається у формі пігулок, не має особливих вимог зберігання, і його зручно приймати.

Попередня публікаціяВінничан запрошують на акцію «Ангели Пам’яті» одночасно з усією Україною
Наступна публікаціяНа Вінниччині 667 нових випадків захворювання на COVID-19