У 2022 році в межах конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» реалізують кілька проєктів поруч із закладами освіти. Так, біля ліцею №33 створять культурно-освітній простір просто неба. На території школи №5 буде спортивний осередок «Острівець здоров’я». У ліцеї №19 проведуть турнір з вуличних видів спорту. На території школи №27 з’явиться екологічний осередок, а біля ліцею №15 – екологічна стежинка Теренкур. Великокрушлинецька гімназія отримає спортивно-ігровий комплекс «ДРАЙВ». У жовтні 2021 року вінничани під час голосування надали перевагу цим ініціативам.

Загалом, впродовж року місті планують реалізувати 23 проєкти-переможці конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Серед них, спортивний осередок на Замості, дитячий ігровий спортивний майданчик у Сабарові, сквер ім. О. Кобилянської на П’ятничанах, бібліоальтанка у Десні, зона відпочинку на ставку «Тарасишин», що в Щітках, пікнік-майданчик біля озера в Стадниці, комфортний простір очікування та відпочинку для пацієнтів і відвідувачів амбулаторії села Писарівка.

«З року в рік вінничани активно долучаються до конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Завдяки їхнім ідеям наше місто стає ще кращим. А починаючи з минулого року свої ініціативи подають на конкурс і мешканці приєднаних територій. Цьогоріч, у Вінницькій громаді втілять в життя 23 проєкти-переможці. П’ять з них – поруч із навчальними закладами. Ці ініціативи передбачають облаштування майданчиків, тематичних локацій, які мають екологічне, культурно-освітнє та спортивно-оздоровче спрямування», – каже начальниця інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості міської ради Наталія Малецька.

Великий проєкт № 33 «Культурно-освітній простір просто неба» отримав 3247 голосів. У його рамках на Вишеньці між будинками №18 та 20 на вулиці Василя Порика облаштують відкритий культурно-освітній простір. Це буде місце для співпраці закладів освіти, культури та громадських організацій з вільним доступом для жителів та гостей міста. Важливою складовою проєкту є дбайливе ставлення до навколишнього середовища – всі дерева збережуть, місця з ґрунтом засіють травою.

2650 голосів набрав великий проєкт №48 зі створення спортивного осередку «Острівець здоров’я». Його реалізація передбачає облаштування спортивного майданчика на вулиці Б. Ступки, 18. Тут діти і дорослі зможуть займатись фізичною культурою та спортом. На цьому майданчику будуть проводити спортивні свята і змагання.

Великий проєкт № 63 «Битва районів»: турнір з вуличних видів спорту для молоді міста». Він набрав 1405 голосів. На Старому місті на перехресті вулиць 8 Березня та Северина Наливайка облаштують спортивну зону з майданчиком для проведення турніру із вуличних видів спорту для жителів Вінницької громади.

Також у цьому році буде втілений в життя великий проєкт №53 – «Затишна шкільна площа в Тяжилові». За нього проголосували 2691 вінничанин. Тут планують створити екоцентр для емоційного розвантаження, де проводитимуть родинні свята та фестивалі. Це буде місце для сімейних прогулянок, заходів за участі батьків, учнів та вчителів. У центрі локації встановлять годинник, як символом цінності кожної хвилини життя. На ньому будуть мотивуючі фрази: «Вінниця – місто успішних людей», «Вінниця – місто свідомих громадян», «Вінниця – місто креативних ідей».

Попередня публікаціяНа Вінниччині 401 новий випадок захворювання на COVID-19
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліцейські вилучили зброю у жителя Київської області