У Вінниці найближчим часом презентують результати дослідження визначення рівня безбар’єрності. У межах проєкту «Вінниця без бар’єрів» працюють над планом дій з метою покращення ситуації. Розробку стратегічного документа завершать цього року. А до впровадження «стратегії безбар’єрності» запрошують долучитися всю громаду.

Майже 150 тисяч вінничан – потенційно маломобільні. І це не тільки люди з інвалідністю, а і мешканці поважного віку, вагітні, батьки з візочками, діти до 7 років тощо. Тема безбар’єрності стосується кожного.

Минулого року фахівці комунальних підприємств «Інститут розвитку міст» та «Агенція просторового розвитку» спільно з громадською організацією «Гармонія» започаткували новий проєкт «Вінниця без бар’єрів». Він має за мету покращити ситуацію з доступністю у місті, забезпечити рівні права на самостійне переміщення та доступ до будівель, зокрема для представників та представниць маломобільних груп населення. Проєкт спрямований на реалізацію пріоритетів Стратегії 3.0.

Було проведено дослідження щодо визначення рівня безбар’єрності у Вінниці, а саме: обстежені ділянки пішохідних зон та входи до будівель. Презентація результатів відбудеться найближчим часом. Крім того, у рамках проєкту «Вінниця без бар’єрів» розпочали роботу над формуванням стратегічного документа для громади. Окрім його розробки та впровадження, цього року заплановані просвітницькі та інформаційні заходи.

 

Попередня публікаціяНа Вінниччині високій рівень захворюваності на грип та ГРВІ
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали «гастролерів» з Житомирщини, які обкрадали пенсіонерів