Сьогодні, 28 січня, на сесії міськради прийняли рішення, про розвиток території урочища Замкова гора. Планується перетворення її у туристичний об’єкт та рекреаційний простір.

За словами директора департаменту архітектури та містобудування Якова Маховського, проєкт рішення напрацювали спільною робочою групою, куди увійшли різні фахівці та представники громадськості.

«Згідно із документом цього року на Замковій горі продовжаться археологічні дослідження, які ми проводимо тут декілька останніх років. Адже дуже важливо зберегти культурний археологічний шар. Після чого за позабюджетні кошти буде облаштовано підпірну стінку в місці, де була порушена частина рельєфу. А далі – облаштування території оглядового майданчика, який вже стає головним «магнітом» цієї місцини для людей, котрі люблять фотографуватись та селфитись. Адже з цього місця відкривається дуже гарний краєвид на Вінницю. Крім того, будуть проведені додаткові роботи по зелених насадженнях – територію треба зробити охайнішою, розчистити самосів і чагарники», – розповів Яків Маховський.

Попередня публікаціяУ Вінниці створили нове комунальне підприємство — «Офіс туризму»
Наступна публікаціяВінничан запрошують на безкоштовний перегляд фільму «Крути 1918»