Хабаря вимагала заступниця керівника апарату одного із міськрайонних судів Вінницької області. Жінка тимчасово обіймала посаду керівника апарату суду поки її безпосередній начальник був у відпустці.

Оперативники Державного бюро розслідувань встановили, що посадовиця вимагала у чоловіка дві тисячі доларів “вирішення питання” щодо непритягнення до адміністративної відповідальності через водіння в нетверезому стані (ч. 1 ст. 130 КУпАП).

Посадовиця сказала чоловікові, що у разі не надання грошей його чекає найсуворіше покарання та позбавлення водійських прав. Крім того, аби мати змогу одержати кошти та “затягнути” розгляд справи, вона викрала матеріали адміністративного провадження, – повідомляє пресслужба Територіального управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому.

Заступниця керівника апарату суду підозрюється у вимаганні неправомірної вигоди службовою особою, а також у викраденні документів, шляхом зловживання службовим становищем, вчинені щодо особливо важливих документів (ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 357 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, повідомляють в ДБР.

 

Попередня публікаціяВінничан запрошують зробити селфі в музеї
Наступна публікаціяВінничан запрошують на Водохреща відвідати «Чай Фест» в парку «Дружби народів»