27 грудня протягом кількох годин оперативники Управління карного розшуку спільно з працівниками Тульчинського та Гайсинського районних  підрозділів поліції  затримали приїжджих з  Черкаської області, які під приводом купівлі пір’я та обміну грошових купюр привласнювали заощадження літніх людей.

До поліції надійшло повідомлення від 72 – річної жительки Тульчинської територіальної громади з заявою про  крадіжку коштів. Потерпіла розповіла, що гроші могли викрасти  дві  незнайомих  жінки, яких  вона бачила  на своєму подвір’ї.  Зловмисниці  пропонували пенсіонерці продати їм пір’я й почувши відмову, пішли. Після цього вона  виявила, що з будинку зникли її заощадження у сумі 26 000 гривень.

На місце злочину прибула слідчо – оперативна група поліції. Опитавши потерпілу, поліцейські з’ясували, що правопорушниці  користуються автомобілем «ВАЗ». На розшук автівки та затримання зловмисниць  орієнтували усі пересувні наряди поліції, що несли службу  у населеному пункті та сусідніх районах.

Відразу після отримання орієнтування поліцейські групи реагування патрульної поліції Гайсинського районного управління поліції затримали  розшукуваний легковик на автодорозі неподалік села Кунка.

В салоні автівки знаходились дві жінки та два чоловіки. Під час огляду  транспортного засобу поліцейські виявили частину викрадених  у пенсіонерки коштів.

Як з’ясувалось, підозрювані  причетні до вчинення шахрайства  на території    Гайсинського району. Під приводом «обміну» грошових купюр на «нові»,  останні заволоділи заощадженнями літньої жінки у сумі 150 000 гривень.

Наразі поліцейські перевіряють зловмисників на вчинення аналогічних злочинів на території області.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч.2 ст. 190 ККУ (шахрайство). За такі злочини  передбачено покарання  до шести років позбавлення волі, повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяУ Вінниці відправлять на списання десять тролейбусів
Наступна публікаціяНа Вінниччині у ДТП потрапила карета швидкої