15 грудня у Вінниці відбувся фінал конкурсу «The Best Cook». З 20 претендентів до фіналу дійшли шестеро кухарів. За результатами оцінок журі переможцем став 21-річний Назар Вітюк.

Конкурс “The Best Cook” має на меті, підтримати та розвинути гастрокультуру у громаді та підвищити туристичну привабливість Вінниці.

Стартував конкурс на початку листопада. На нього подали 20 заявок. В другий тур пройшли 11 конкурсантів, які працюють кухарями або здобувають цю професію на території Вінницької громади. Вони готували три страви на власний вибір. Обов’язковим інгредієнтом однієї зі страв була вишня, як символ Вінницького стандарту гостинності.

До фіналу дійшли шість кухарів. Вони працювали одночасно з визначеними продуктами та обладнанням. Набір обов’язкових інгредієнтів фіналісти дізналися перед стартом приготування. Нутрія, амарант, обліпиха, білий шоколад і гарбуз – все це учасники мали поєднати в одній страві, але дозволялося використовувати додаткові інгредієнти на вибір учасників. На приготування страви у них була година, — інформує Вінницька міська рада.

Переможця обирали методом сліпої дегустації страви. Кращого кухаря визначало журі: заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович та зіркові шефи Алекс Якутов та Олексій Повторейко.

Переможцем конкурсу “The Best Cook” став 21-річний Назар Вітюк. Він отримав приз 50 тисяч гривень. Друге місце здобув Дмитро Палевський, третє – Олег Зінько. Вони отримали премії у розмірі 30 та 15 тисяч гривень.

Іншим фіналістам вручили сертифікати на стажування в одному зі столичних ресторанів. Також кожен учасник другого етапу отримав відзнаки в різних номінаціях та подарунки від партнерів і спонсорів.

Під час заходу заступниця міського голови Галина Якубович розповіла, що вперше присутня на конкурсі такого формату.

 

 

 

Попередня публікаціяВінничан запрошують на концерт «Різдвяні мелодії»
Наступна публікаціяНа Вінниччині 334 нові випадки COVID-19