Вчора, 8 грудня, поліцейські Вінницького районного управління поліції за участі представників засобів масової інформації перевірили дотримання правил карантину та наявність сертифікатів про вакцинацію у продавців та відвідувачів місцевих магазинів  та закладів харчування.

Разом з тим поліцейські провели роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання карантинних вимог, нагадали працівникам та відвідувачам закладів про обов’язкове використання засобів індивідуального захисту та антисептиків, дотримання безпечної дистанції.

Наявність та справжність COVID-сертифікатів поліцейські перевірили за допомогою  відповідного програмного забезпечення  на службових планшетах.

Під час рейду поліцейські зафіксували одне правопорушення. Продавчині магазину, яка здійснювала торгівлю у захисній масці, одягненій на підборідді, поліцейські постанову.

За словами заступника начальника  Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Івана Зайця, таку роботу проводять щодня 67 мобільних груп з-поміж працівників поліції, Держпродспоживслужби, Укратрансбезпеки та інших уповноважених осіб. Минулої доби задокументовано 59 правопорушень, зокрема 10 адміністративних протоколів складено за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей) та винесено 49 постанов за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок), повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяНа Вінниччині оголосили підозру в рейдерстві киянину
Наступна публікаціяНа Вінниччині 488 нових випадків захворювання на COVID-19