9 грудня 2021 року, о 18:00 год. відбудеться презентація першого історичного мальопису Українського інституту національної пам’яті “Оборона Замостя. Легенда про лопату”.

Місце: HUB Місто змістів (вул. Пушкіна, 11, Вінниця)

“Оборона Замостя. Легенда про лопату” – це перший мальопис створений Українським інститутом національної пам’яті. У коміксі розповідається про події оборонних боїв за Замостя 1920 року, в ході радянсько-польської війни, коли українські та польські союзні війська розгромили більшовицьку Першу кінну армію Будьонного.

Про це повідомляють в Українському інституті національної пам’яті.

“Мальописи – це зручний формат медіа, яке може популяризувати історію серед молоді. Така практика широко застосовується в інших країнах світу. У свій час, історія Капітана Америки змотивувала йти на фронти Другої світової куди більше американців, ніж всі гутірки та агітки американських армійських рекрутерів. Польща випустила комікс про свого легендарного героя – Вітольда Пілецьки. Україна, яка має власну дуже динамічну комікс-індустрію, заслуговує на зображення своїх героїв в мальописах”, – розповідає співавтор коміксу Ігор Чорний.

Мальопис став першим у майбутній серії коміксів УІНП “Слава Героям”, які охоплять низку героїчних сторінок української історії XX століття.

На презентації можна буде отримати мальопис та сувенірну продукцію безкоштовно.

Попередня публікаціяДе тепер у Вінниці соціальний контейнер та куди можна віддати речі на благодійність
Наступна публікаціяНа Вінниччині ветеран АТО встановив новий рекорд України