На пленарному засіданні Ради церков і релігійних організацій при голові обласної державної адміністрації взяли участь представники  різних релігійних конфесій Вінниччини.

Мова на зібранні йшла не тільки про дотримання маскового та епідеміологічного режиму під час служіння у храмах.

Аргументи на користь масових щеплень від Covid-19 навела  учасникам засідання директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна, окресливши поточну ситуацію із захворюваності в області на коронавірусну інфекцію.
Посадовиця звернулась до членів Ради церков та релігійних організацій із пропозицією, за прикладом інших регіонів, організувати у приміщеннях культових споруд пункти щеплень від Covid-19, де могли б працювати мобільні бригади.

Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, який модерував зустріч, запросив до обговорення даного питання членів Ради церков, присутніх на зустрічі, та тих, хто долучився до засідання онлайн.

Представник Подільської конференції Церкви Адвентистів сьомого дня в Україні Олександр Зайцев, який на початку року перехворів на коронавірус у важкій формі, наголосив на важливості та необхідності масових щеплень:

«Завдяки створеним  в області ковідним відділенням та професійній роботі лікарів, мені надали професійну медичну допомогу безкоштовно. Я щепився сам, після щеплення почуваюся добре. Водночас ми закликаємо і суспільство серйозно ставитися до імунізації. У нас справді є багато випадків, коли люди, які виступали проти вакцинації, змінили свою позицію щодо щеплень після того, як зіткнулися з коронавірусом у своїх родинах. Тому офіційна позиція нашої церкви в Україні та у світі загалом наступна – ми не проти вакцинації. Ми за вакцинацію, але право вибору залишається за людиною».

За його словами, сьогодні є багато людей, які маніпулюють поняттями, коли називають обов’язкову вакцинацію в Україні примусовою.

«На нашу думку, залишаючи право вибору за кожною людиною, ми доносимо інформацію про те, наскільки важливо зберегти своє здоров’я та життя», – зауважив Олександр Зайцев.

Під час зустрічі свою позицію висловив протодиякон Владислав Демченко – секретар Вінницько-Барської єпархії ПЦУ:

«Вакцинація на сьогодні необхідна, але будь-що нове завжди сприймається суспільством з пересторогою. Люди через релігійні мотиви відмовляються від щеплення. Ми маємо пояснювати їм, що у цьому немає якогось релігійного підтексту. За кожним зберігається право вільного вибору, яке потрібно залишити людині. Ми маємо все ж пояснювати парафіянам, що в тому немає релігійної складової. Варто відверто говорити з людьми та пояснювати їм ситуацію»,- зауважив Владислав Демченко.

У підсумку зустрічі представників різних церков та релігійних конфесій закликали спільно протистояти загрозі, акцентувавши, що кожне збережене життя – це спільна наша перемога над пандемією  Covid-19.

Попередня публікаціяСеред стипендіатів ХІ літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка п’ятеро вінничан
Наступна публікаціяВінничани посіли перші місця на Чемпіонаті світу з військово-спортивного багатоборства