У Вінниці проведуть розрахунок виплати житлової субсидії з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів. Діятиме такий розрахунок лише на час дії “червоної” зони карантину.

Нормативи змінилися на холодну і гарячу воду, водовідведення, електроенергію та газ (для приготування їжі). Перерахунок буде проведений автоматично, тож вінничанам нікуди звертатись не потрібно. Про це їх попередять сповіщеннями в рахунках, СМС-повідомленнями та листами на електронну пошту.

Розраховувати на субсидію у період “червоної” зони карантину можуть і деякі домогосподарства, яким раніше не передбачалася ця соціальна виплата.

Якщо, наприклад, в людини не виходила житлова субсидія, бо в неї було перевищення доходів на 10-20 грн, то зараз, через збільшення нормативів, така людина отримуватиме субсидію, – каже директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Однак домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги від 680 гривень, таку допомогу не отримають. Якщо борг великий і погасити його одним платежем немає змоги, то є можливість укласти договір про реструктуризацію. Це дозволить розділити виплати на частини та погашати борг за індивідуальним графіком. Лише після цього можна буде отримати субсидію. Без соціальної допомоги на оплату комунальних послуг залишаться і ті, у кого є борг зі сплати аліментів.

У Вінниці триває процес оформлення субсидій на опалювальний період 2021-2022 років. Вже призначили субсидію понад 24 тисячам вінницьких домогосподарств, — інформує Вінницька міська рада.

Нагадаємо, у Вінниці подати заяву на субсидію можна не виходячи з дому. Працівники мобільних робочих місць цьогоріч опрацювали вже майже півтори тисячі заяв.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 659 нових випадків COVID-19
Наступна публікаціяНа Вінниччині в ДТП загинув водій мінітрактора