У Вінниці поліцейські пройшли під чорними парасолями в акції «Хода за свободу»

18 жовтня у Вінниці  з нагоди  Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, заснованого у 2007 році Європейським Парламентом,  відбулась мовчазна акція  «Хода за свободу». Її учасники пройшли мовчазною ходою під чорними парасолями, які символізували захист людей від сучасного рабства.

До заходу долучились поліцейські управлінь міграційної поліції  та превентивної діяльності обласного главку поліції.
Мета акції  –  підвищення рівня обізнаності населення з  проблемою торгівлі людьми та  поширення інформації щодо запобігання ризиків потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми.

Під час заходу присутні розгорнули плакати  з написами «Протидій торгівлі людьми». Також учасники акції  пройшли мовчазною ходою вулицею Театральна під чорними парасолями, які символізували  захист людей, які потерпають від злочинних дій, пов’язаних з торгівлею людьми.

Як зазначив заступник начальника управління  міграційної поліції  Олександр Синиця, в категорії ризику зазвичай опиняються люди, які звертаються до сумнівних фірм з працевлаштування за кордоном. Лише з початку року працівниками поліції на території регіону було зафіксовано  17 фактів  пов’язаних з торгівлею людьми, з них 16 фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочину.

“Нагадуємо, якщо ви постраждали від торгівлі людьми звертайтесь на цілодобову лінію поліції 102 або на лінію довіри з протидії торгівлі людьми у Вінницькій області 0800750475”, – повідомляють в поліції Вінниччини.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться мультидисциплінарний «АIR FEST» – «I am»
Наступна публікаціяУ Вінниці вночі горіла лазня в приватному секторі