11 жовтня у Тульчинському та Хмільницькому районах за порушення правил дорожнього руху працівники поліції зупинили двох водіїв, які за кермом автомобілів знаходились в стані алкогольного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності правопорушники запропонували поліцейським хабар в сумі 7 000 гривень та 300 доларів США. Слідством розпочаті кримінальні провадження.

Близько 18.00 год. у селі Тиманівка Тульчинського району працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль, водій якого, порушивши правила використання транспортних засобів, рухався на машині Mercedes-Benz Vito без лобового скла та дзеркал. За зовнішніми ознаками 52-річний водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, що  підтвердили результати освідування за допомогою «Драгера» – 1,17 проміле.

Під час складання протоколу за керування в стані сп’яніння, правопорушник запропонував інспекторам 7 000 гривень неправомірної вигоди, аби уникнути відповідальності. Для документування цього злочину інспектори викликали слідчо-оперативну групу.

Ще одного нетверезого водія Daewoo Lanos зупинили поліцейські в одному з сіл Хмільницького району. Пройти освідування для встановлення стану алкогольного сп’яніння за допомогою приладу «Драгер» він відмовився та запропонував поліцейським хабар в сумі 300 доларів США.

Отримавши відмову, нетверезий чоловік розлютився, почав поводити себе агресивно, нецензурно висловлювався в бік інспекторів та перехожих. На нього поліцейські склали адмінматеріали за чотирма статями Адміністративного кодексу України: порушення водієм правил керування транспортним засобом, керування транспортним засобом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, дрібне хуліганство, злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України слідством розпочаті кримінальні провадження. За таке правопорушення чоловікам загрожує до 4 років позбавлення волі.

Попередня публікаціяШколярів з Вінниччини запрошують до участі в конкурсі «Парк ідей-2021»
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали чоловіка, який забив матір