Для скорочення викидів СО2 та зменшення споживання енергоресурсів з традиційних джерел енергії, на будівлях комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Вінниці планують будувати сонячні електростанції. Про це йдеться у Програмі, яку 24 вересня, ухвалили депутати міської ради під час сесії. Вона розрахована на 2022-2026 роки.

Реалізація Програми будівництва сонячних електростанцій для власного споживання електроенергії закладами охорони здоров’я та комунальними підприємствами Вінницької міської територіальної громади відбуватиметься у три етапи.

Перший етап розрахований на 2022-2023 роки. Він передбачає будівництво сонячних електростанцій (СЕС) на будівлях закладів охорони здоров’я для їхніх потреб. Це дозволить зменшити споживання електроенергії до 15% з традиційних джерел користуючись з електроенергії, яка буде вироблена на СЕС.

Зводитимуть сонячні електростанції на будівлях 5 закладів охорони здоров’я: Вінницька міська клінічна лікарня №1, Вінницька міська клінічна лікарня “Центрі матері та дитини”, Вінницька міська клінічна лікарня №3, Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1, Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології.

Другий етап реалізації Програми розрахований на 2023-2024 роки. Він передбачає будівництво СЕС на закладах комунальних підприємств: КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго” та КП “Вінницька транспортна компанія”.

На третьому етапі (2024 – 2026 рр.) передбачається влаштування систем накопичення енергії для збільшення обсягу заміщення електроенергії, виробленої на сонячних електростанціях  (до 30%), які були побудовані на першому та другому етапах реалізації Програми.

Попередня публікаціяНезабаром у Вінницькому аеропорту відбудеться проєкт фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST -2021 —«ТЕЛЕПОРТАЦІЯ»
Наступна публікаціяНа Вінниччині в ДТП постраждали четверо людей