У Вінниці відбудеться ювілейний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST. Відео

З 1 по 3 жовтня у Вінниці відбуватиметься наймасштабніша культурна подія осені ювілейний XXV міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2021.

Ювілей найстарішого джазового фестивалю незалежної України вражатиме величезною кількістю концертів, арт-проєктів та сюрпризів, сяючи для кожного, чиє серце починає битися сильніше, коли звучить головна музика свободи – Джаз.

В унікальному «Джазовому порту» можна буде відчути себе у справжньому «порталі часу» й побачити, як від 90-х до сьогодні зароджувалась і розвивалась джазова музика у Незалежній Україні.

“Наш «Джазовий порт» здивує всіх давніх джазоманів і стане незабутньою подією для молоді, що тільки відкриває для себе безмежну красу джазу, – зазначає директор VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков . – Як і належить кожному аеропорту: всіх глядачів чекає атмосферна реєстрація на концертні рейси, «Джазове Duty Free» з раритетними дисками, платівками і сувенірами, багато креативних арт-просторів і зона відпочинку, де за запашною кавою, джазовими напоями і смаколиками всі зможуть поділитися яскравими враженнями, які неодмінно подарує ювілейний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST.

Головні події фестивалю:

* На грандіозному відкритті VINNYTSIA JAZZFEST 1 жовтня о 19:00 у театрі імені Садовського глядачів чекає феєрія бродвейського мюзиклу «Сімейка Аддамсів» литовських постановників і Національної оперети України.

* 2-3 жовтня у Вінницькому аеропорту 7 ексклюзивними концертами вражатимуть кращі джазові музиканти України, Ізраїлю, Польщі, Нігерії, Анголи, Гани і США.

* З проєктом «Телепортація» дебютує Всеукраїнський молодіжний сесійний джазовий бенд, що був створений у рамках проєкту «Джазова Не Школа» програми NORD Українського культурного фонду.

* У холі Вінницької міської ради та у аеропорту триватимуть фотовиставки раритетних світлин «Джазова Україна» і «Джазові емоції Вінниці». Відкриття фотовиставки «Джазові емоції Вінниці» відбудеться 27 вересня о 16.00 у мистецькому просторі Вінницької міської ради.

* У новаторському коворкінг-проєкті «Джазові сніданки» всі бажаючі зможуть дізнатися секрети успіху українських музикантів та зірок світового джазу під час невимушеного спілкування за філіжанкою кави.

* Традиційно напередодні фестивалю нові таланти й імена відкриє IX Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців на призи Вінницького міського голови.

* А особливо важливою подією фестивалю стане презентація першої «Ретроспективи українського джазу». У короткометражних фільмах та виданні, що вийде українською та англійською мовами, буде відтворено хронологію становлення джазової музики в Україні за всі 30 років незалежності України. Партнери проєкту: Український інститут, Український центр культурних досліджень і Jazzography in UA.

“Завдяки підтримці Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму, Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, обласної та міської влади на чолі з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим й усіма партнерами, програма і склад зіркових учасників фестивалю дуже потужний! – зазначає продюсерка VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. – Кожний концерт не буде схожим на попередній! Різні жанри та різні емоції зіллються у феєричну палітру відчуттів, що зігріють і запалять серце кожного глядача”.

За традицією, що була започаткована на VINNYTSIA JAZZFEST три роки тому, фестиваль відкриє феєричний мюзикл.

1 жовтня о 19:00 у Вінницькому театрі ім. Садовського всіх чекає культова «Сімейка Аддамсів».

Улюблена історія мільйонів, магічна музика, виняткові декорації та оригінальні костюми, неймовірна кількість пісень, гумору і танцювальних постановок! Бродвейський мюзикл «Сімейка Аддамсів» литовських постановників і Національної оперети України всім нагадає, що головне у житті – сім’я. 

Режисер-постановник – Кестутіс Стасіс Якштас. Диригент-постановник – народна артистка України Оксана Мадараш.

Концерти у Вінницькому аеропорту 2 жовтня о 18:00 відкриє проєкт «Телепортація».Це буде гучний дебют Всеукраїнського сесійного молодіжного джазового бенду, до складу якого увійшли найкращі джазові музиканти віком від 14 до 25 років з Одеси, Харкова, Дніпра, Херсона, Києва, Львова, Чернівців, Черкас, Полтави, Хмельницького, Кривого Рогу, Сєвєродонецька, Пироговичів, с. Товтри, Могилів-Подільського і Вінниці.

На концерті разом із джазовою надією України виступлять зіркові солісти: легендарний американський співак Рей Браун-молодший, один із найкращих саксофоністів світу, маестро Роберт Анчиполовський з Ізраїлю і талановита вінницька співачка Оксана Славна.

“Наша програма «Телепортація» – це поєднання енергії джазових епох. Це синергія молодості та зірок джазу. Саме в цій взаємодії народжується нова джазова генерація України. Завдяки підтримці Українського культурного фонду ми маємо не лише об’єднати різні епохи. Ми об’єднуємо Україну, зібравши молодих джазових виконавців зі всіх куточків держави, що у подальшому обов’язково вплине на формування джазового ринку та його інтеграції у світовий культурний простір”, розповідає перші деталі, диригент і музичний керівник проєкту Євген Попель.

Вечірній концерт 2 жовтня, що розпочнеться о 20:00, складатиметься з двох відділень і проєкту POLISH JAZZ NIGHT.

Інформаційний центр VINNYTSIA JAZZFEST – у центрі Вінниці

Під час кожного концерту фестивалю кількість місць буде з урахуванням карантинних обмежень, що діятимуть у Вінниці станом на 1-3 жовтня.

Дізнатися вичерпну інформацію, а також придбати «чартери» та квитки на мюзикл і концерти VINNYTSIA JAZZFEST-2021 можна:

1) на офіційному сайті фестивалю http://jazz.vn.ua

2) на сайтах https://afisha.vn.ua і http://bilet.vn.ua

3) у інформаційному центрі фестивалю, що діє у центрі Вінниці по вул. Театральна, 15 (1 поверх, оф. 102). Час роботи інфо-центру: з 14:00 до 19:00.

4) у касах «Афіша Вінниці»: у театрі ім. Садовського, Будинку офіцерів, «Магігранді», Вінницькій обласній філармонії, «Універмазі» (ліве крило), тур-клубі «Бідняжка» (вул. Соборна, 7), рок-магазині «Мобі Дік» (вул. Матроса Кішки, 7а), креативному просторі «CHERDAK» (вул. Соборна, 24).

5) Телефон фестивалю (067)369-00-25.

Офіційні сторінки VINNYTSIA JAZZFEST

Офіційний сайт фестивалю: http://jazz.vn.ua

Офіційна сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/vinnytsia.jazzfest

Instagram: https://www.instagram.com/vinnytsia.jazzfest

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться фестиваль “ЕКО творчість”
Наступна публікаціяНа Вінниччині молодик спалив живцем родича. Відео слідчих дій та затримання