Вінницький аеропорт одержав 135 мільйонів для початку реконструкції летовища.
Саме таку суму заявили для виконання будівельно-монтажних робіт до кінця цього року.

Про видвлення коштів розповів під час брифінгу директор аеропорту Володимир Ніценко.

“КП “Аеропорт “Вінниця” отримав казначейський рахунок. В п’ятницю подали всі необхідні документи в казначейство, і ми з’явились в мережі. Тобто, на казначейських рахунках аеропорту у п’ятницю з’явились 135 млн гривень”, – розповів Володимир Ніценко.

Також, за словами директора аеропорту, необхідно отримати рішення Мінінфрастуктури щодо авансування та план використання коштів. Вже готовий пакет документів для реєстрації в казначействі, після цього можна буде фінансувати проєкт з реконструкції аеропорту.

Нагадаємо, проєкт реконструкції передбачає дві черги. На першому етапі – це роботи, які необхідно виконати для покращення пропускної здатності злітної смуги. Другий етап – реконструкція власне терміналу для того, аби створити там комфортні умови для обслуговування пасажирів згідно з сучасними європейськими вимогами.

Коштуватиме такий проєкт, за результатами державної експертизи, 1 мільярд 577 мільйонів гривень. Саме таке фінансування Кабінет Міністрів передбачив у державній програмі розвитку українських аеропортів до 2023 року, йдеться в публікації радіо “Місто над Бугом”.

Попередня публікаціяНа Вінниччині під колесами позашляховика загинула пенсіонерка
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться фестиваль “ЕКО творчість”