Сума невиплаченої заробітної плати працівникам підприємств та організацій Вінницької області на 1 липня поточного року склала —  27,1 мільйона грн. У порівнянні з червнем 2021 р. збільшилась на — 1,8%, або на півмільйона грн, а порівняно до початку року, до 1 січня 2021 р., зросла на — 142,2%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області.

Своєчасно не розрахувались з працюючими на 32-х підприємствах та організаціях області. Не отримали заробітну плату — 2208 людей. Кожному з працівників, в середньому заборгували — 12263 грн.

Промислові підприємства Вінниччині заборгували найбільше

Загалом, більше ніж половина невиплаченої заробітної плати — 57,6% припадає на промислові підприємства області.

Серед промислових підприємств області найбільше заборгували працівникам переробної промисловості — 92,9%:

37,6%  — підприємства по виробництву хімічних речовин і хімічної продукції

41,1% — підприємства по виробництву гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції.

Серед решти підприємств найбільша частка боргу перед працівниками сільського, лісового та рибного господарств — 14,9% та сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності — 9,4%.

На 1 липня 2021 року інформація по районах формується відповідно до нового адміністративно-територіального устрою України: Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Тульчинському та Хмільницькому. Найбільше заборгували працівникам Вінницького району (15315,6 тис.грн), відсутня заборгованість у Тульчинському районі.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться чемпіонат з петанку
Наступна публікаціяНа Вінниччині під колеса автівки потрапила 10-річна дитина