Завтра, 31 липня, вінничан запрошують в краєзнавчий музей на виставку «Тканий код України».  В експозиції представлено 73 тканих вироби з приватної етнографічної збірки «ЧОВЕН» майстра народної творчості, збирача старожитностей Сергія Бугая.

«Представлені елементи одягу, рушники, скатерки, палатарі Східного Поділля (майже з усіх районів Вінниччини), а також рушники Київщини, Чернігівщини, Сумщини, Полісся.

Речі, якими користувалися українців з різних регіонів, мають багато спільного, але пильне око помітить відмінності в орнаментиці, поєднанні знаково-символьних елементів, в кольоровій гамі, техніках, видах полотна і розмірах, що дає певну інформацію про ткацтво в тій чи іншій місцевості.

Про це, а також цікаві історії з віднайдення кожного предмету розкаже на кураторській екскурсії Сергій Бугай», – повідомляють в анонсі заходу.

Реєстрація обов’язкова: за тел.: 068-725-49-57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 18:00)  або за посиланням https://docs.google.com/…/12tZvsWCFem5dwsFjDsuAxq7…/edit

Вартість: 30 грн для дітей та студентів, 50 грн для дорослих (включаючи екскурсійне обслуговування).
Кількість місць обмежена: групи формуються до 15 осіб. Тож просимо всіх, хто зареєструвався, та з якоїсь причини не зможе відвідати екскурсію, зняти реєстрацію за вказаним у публікації телефоном.

Попередня публікаціяУ Вінниці вдруге затримали підлітка, якого підозрюють в торгівлі наркотиками
Наступна публікаціяНа Вінниччині 27 нових хворих на COVID-19