В Центрі громадського здоров’я Вінниччини розповіли про темпи вакцинації від  COVID-19 у Вінницькій області. На сьогодні 207 тисяч вінничан вакциновано.

У рейтингу України Вінницька область займає 8-ме місце за кількістю проведених щеплень, 4 місце – за показником на 100 тисяч населення. Всього в області проведено 206 548 щеплень, з них 1 дозу отримали 134 058 вінничан, 2 дози – 72 490.

Наразі, триває п’ятий етап вакцинації, отримати щеплення може кожен охочий житель області віком від 18 років, зареєструвавшись за телефоном безпосередньо в Центрі масової вакцинації. Або ж просто прийти з паспортом і здійснити запис на місці.

У кожному такому Центрі буде, як мінімум, вибір із двох вакцин – із наявних чотирьох: AstraZeneca, Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech та Moderna.

За вимогою ВООЗ щеплення різними вакцинами робитимуть різні медичні працівники. Усі вакцини, які зареєстровані в Україні і сертифіковані організацією ВООЗ для екстреної вакцинації захищають. Зокрема, від нового штаму коронавірусу «Дельта», оскільки має місце перехресний імунітет.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 27 нових хворих на COVID-19
Наступна публікаціяНа Вінниччині відбудеться мистецькій екопленер «Серпневі Вакації»