Впродовж першого півріччя 2021 року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло понад 92,7 млн грн податку на нерухоме майно. За словами начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Миколи Суржикова, зазначена сума перевищує прогнозовану майже на 22 млн грн. А проти надходжень аналогічного періоду минулого року зросла на більш ніж 36,3 млн грн.

Понад 71,5 відсоток із загальних надходжень податку на нерухомість або понад 66,3 млн грн сплатили юридичні особи. Решта – це внесок громадян.

Посадовець нагадує, що до 1 липня 2021 року повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, були надіслані усім власникам «понаднормових» квадратних метрів житлової площі. Відтак упродовж 60 календарних днів, з дня отримання таких повідомлень,  платники зобов’язані перерахувати суму податку на зазначені у повідомленні реквізити.

«Якщо ж ви є потенційним платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, але з якихось причин не отримали повідомлення-рішення, або ж у вас відбулись операції з нерухомістю, про які не знають у контролюючих органах, то запрошуємо вас для звірки до податкових підрозділів за місцем своєї податкової адреси (реєстрації)»,  – повідомляють в ГУ ДПС Вінниччини.

Попередня публікаціяВід початку 2021 року населення Вінниччини скоротилось на майже дев’ять тисяч людей
Наступна публікаціяУ Вінниці в центральному парку побили 18-річного вінничанина. Відео