СБУ запобігла у Вінницькій області нелегальному вивезенню з України великої партії лісосировини, яка заборонена до експорту. Вартість вилученої контрабандної продукції становить майже мільйон гривень.

Про це повідомляють в СБУ Вінниччини.

За даними слідства, для незаконного переправлення оптових партій цінних порід дерев до країн ЄС вносились недостовірні відомості до митної документації.

Правоохоронці затримали вантажівку з партією контрабандного товару в зоні митного контролю «Гайсин» «Вінниця-Центральний» Подільської митниці.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили організатору оборудки про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України) Кримінального кодексу України.

На транспортний засіб і контрабандний вантаж накладено арешт. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 8 нових випадків захворювання на COVID-19
Наступна публікаціяПід Вінницею жінка збила лося. Відео