В неділю, 13 червня, працівники батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Вінниця» на вулиці Гонти затримали 27-річного вінничанина, який шляхом закладок в обласному центрі розповсюджував амфетамін. Під час затримання у правопорушника поліцейські вилучили згортки для закладок з наркотичною речовиною та телефон, де у чат-боті Telegram зазначені  місця вже зроблених ним схованок.

Підозрілого чоловіка близько 17.00 год. екіпаж батальйону патрульної поліції особливого призначення «Вінниця» помітив під час патрулювання вулиць обласного центру. Побачивши поліцейський автомобіль, чоловік намагався сховатися у кущах, а коли до нього почали підходити поліцейські – кинувся навтьоки. Під час поверхневого огляду у затриманого поліцейські в кишені вилучили згортки з амфетаміном.

За словами командира батальйону патрульної поліції особливого призначення «Вінниця» Руслана Гурняка, правопорушником виявися 27-річний вінничанин. Крім вилучених згортків з наркотиками, у нього вилучений мобільний телефон, де в мобільному додатку Telegram у чат-ботах він відзначив 20 місць з закладками, які він встиг зробити протягом дня. Для документування злочину на місце події патрульний екіпаж викликав слідчо-оперативну групу поліції.

Вилучені наркотичні речовини направлені на експертизу.
Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За такий злочин передбачено до 10 років позбавлення волі. Правопорушник затриманий у процесуальному порядку та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу, повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяНа Вінниччині на 25, 5 мільйонів гривень профінансують проведення інтернету 235 сіл
Наступна публікаціяУ Вінниці за порядком на воді слідкує водний патруль