На базі хірургічного центру Обласної клінічної лікарні ім. Пирогова пройшов науковий форум «Актуальні питання серцево-судинної хірургії і трансплантології». Він зібрав фахівців зі всієї України.

Під час наукової частини форуму фахівці обговорили перспективи розвитку та сьогодення кардіохірургії, також важливим питанням став розвиток трансплантології. Зокрема, те що обласну лікарню ім. Пирогова включили у вузький перелік медичних закладів, яким дозволена трансплантація.

Відмітили фахівці і позитивну динаміку надання медичної допомоги при серцево – судинних захворюваннях на місцевому рівні.

За словами директора Національного інституту серцево-судинної хірургії Василя Лазоринця, система реперфузійної допомоги дала можливість знизити кількість інфарктів з більше ніж на десять тисяч за останні п’ять років. А головне зменшити летальність при інфарктах.

На Вінниччині за 2020 рік зафіксовано 723 тисячі випадків серцево-судинних захворювань та понад 318 тисяч звернень пацієнтів з гіпертонічною хворобою. Отже на сьогодні, важливою є участь районних лікарень у розвитку реперфузійної медицини.

Попередня публікаціяПопередження від рятувальників: На Вінниччині перший рівень небезпеки через грози
Наступна публікаціяНа Вінниччини спіймали маже півтисячі браконьєрів, які ловили рибу під час нересту