До суду передали обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розкрадання бюджетних коштів підрядником, який ремонтував дорогу на замовлення сільради.

Прокурорами Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно керівника підрядної організації, який обвинувачується  у розкраданні та подальшій легалізації бюджетних коштів, виділених на проведення ремонтних робіт доріг тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України.

Слідством установлено, що у 2018 році сільська рада уклала договір підряду з  юридичною особою, яка спеціалізується на будівництві доріг, про капітальний ремонт сільської дороги. З’ясовано також, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають відомостям, викладеним в акті виконаних робіт, що підтверджено висновком будівельно-технічної експертизи та встановлено вартість завданих територіальній громаді збитків на суму майже 240 тис. грн.

У подальшому безпідставно отримані кошти легалізовано шляхом вчинення фінансових операцій.

Прокурором у провадженні разом із обвинувальним актом до суду передано цивільний позов в інтересах органу місцевого самоврядування з метою відшкодування збитків, завданих злочином. Також на підставі ухвали слідчого судді накладено арешт на майно на суму понад 1 млн 600 тис. грн, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяНа Вінниччині підлітки викрали мідну трубу, якою мав надходити кисень до апаратів ШВЛ
Наступна публікаціяПопередження від рятувальників: На Вінниччині перший рівень небезпеки через грози