Підозрюваного затримали 26 травня бійці роти поліції особливого призначення під час виїзду на повідомлення про домашнє насильство. До обрання запобіжного заходу 46-річний чоловік перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання, йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

За словами керівника Відділення поліції №1 Ігоря Сандула, близько другої години ночі на спецлінію 102 звернулась вінничанка та повідомила про вчинення відносно неї насильства її сином. 46-річний зловмисник погрожував жінці пістолетом та стріляв у квартирі.

До поліцейських, які прибули на виклик за місцем проживання потерпілої, правопорушник вийшов з мисливською зброєю в руках. Вимогу правоохоронців припинити правопорушення чоловік сприйняв агресивно, він спрямував зброю у їх бік та почав погрожувати розправою. Під час перемовин поліцейським вдалось відвернути увагу зловмисника і затримати його.

Після затримання чоловіка освідували – він перебував у стані алкогольного сп’яніння.
Мисливська рушниця та травматичний пістолет, на які у зловмисника були необхідні дозвільні документи – вилучені. Вони направлені на експертизу.

Правопорушник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає ув‘язнення на строк до трьох років, повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяНа Вінниччині затвердили план поводження з відходами до 2030 року
Наступна публікаціяУ Вінниці СБУ викрила схему ухилення від сплати податків власника однієї з мереж продажу побутової техніки