На початку травня розпочались ремонтні роботи вхідної групи до Центрального парку культури імені Леонтовича з боку вулиці Грушевського. З колон арки вже зняли старе вапно, пошпаклювали та будуть фарбувати водостійкою фарбою. Декоративні елементи будуть відновлювати.

Вхідна арка з боку вул. Грушевського була збудована ще наприкінці 50-60-х років XX століття. Вона була зведена за проектом архітекторки Музи Новакової. За більш ніж пів століття проводили лише косметичний ремонт цього об’єкту.

«У цьому році було вирішено зробити більш грунтовні відновлювальні роботи Змінювати дизайн арки не будуть, адже вона є частиною архітектурного ансамблю парку», – каже в.о. директора департаменту комунального господарства міської ради Юрій Семенюк.

Наразі тут робітники вже зняли з колон старе вапно. Тепер шпаклюють колони, потім прокриють водостійкою фарбою. Демонтували пошкоджені декоративні частини конструкції, зробили їх автентичну форму.

Завершити ремонт арки планують до середини червня.

Попередня публікаціяУ Вінниці розшукують безвісти зниклого 21-річного вінничанина
Наступна публікаціяУ Вінниці водійку, яка збила 13-річного хлопця, залишили під вартою та визначили заставу у майже 182 тисячі гривень