«Вінницяміськтеплоенерго», як і всі інші теплопостачальні підприємства України, має заборгованість перед НАК «Нафтогаз України». У випадку ВМТЕ цей борг складає 289 млн. грн.

Про причини припинення надання послуги повідомили в комунальному підприємстві.

З 20 травня 2021 року втрачає чинність Постанова Кабінету Міністрів України №867 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків (далі – ПСО) на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».

З втратою чинності Постанови, теплопостачальні підприємства теплокомуненерго (далі – ТКЕ) мають закуповувати природний газ, для надання комунальних послуг, на вільному ринку. Але щоб мати можливість обрати постачальника природного газу на вільному ринку – ТЕК мають повністю розрахуватися за спожитий природній газ перед НАК “Нафтогаз України” і закуповувати природній газ за умови 100% попередньої оплати!

Слід також зауважити, що КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» має чи не найкращу ситуацію в Україні серед обласних центрів, по рівню розрахунків за природній газ https://www.naftogaz.com/…/Info…/TKE-tabl-06-05-2021.pdf

Станом на 17 травня борг населення перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить майже 160 млн грн.

АТ «Вінницягаз» направило Повідомлення про припинення (обмеження) газопостачання № ВІ00001838 від 14.05.2021р., щоб КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» у термін до 07:00 години 20.05.2021р. самостійно відключилось від газових мереж газоспоживання і підготувало до опломбування газоспоживче обладнання.

Причини, які призвели до припинення постачання гарячої води:
1. Наявність невідшкодованої різниці в тарифах у розрахунковій сумі понад 500 млн. грн. станом на 01.05.2021 року.
2. Неможливість застосувати нові тарифи підприємства для населення (Постанова НКРЕКП від 09.09.2020 №1671) через відсутність Постанови КМУ «Про публічні договори».
3. Невиконання зобов’язань з боку Уряду Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води (Далі – Меморандум) між КМУ, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України» і Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».
4. Дія Постанови КМУ від 18 червня 2014 р. № 217, що залишає КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» без обігових коштів необхідних для придбання газу.
У такій же ситуації й інші міста, де гаряча вода подається населенню упродовж всього року. Сукупність усіх цих факторів, на жаль, призвела до того, що КП «ВМТЕ» вимушене зупинити надання послуги гарячого водопостачання для своїх абонентів.

Попередня публікаціяУ Вінниці на стадіоні «Нива» «Вінницькі Вовки» зіграють з «Київськими патріотами»
Наступна публікаціяУ Вінниці батьки дітей з інвалідністю можуть взяти відпустку. Як це працює