У п’ятницю, 7 травня 2021 року, Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила вакцину Sinopharm Covid-19 для екстреного використання – першу китайську вакцину, яка отримала зелене світло ВООЗ.

«ВООЗ затвердила китайську вакцину Sinopharm від Covid-19», –  каже Олег Лук’янович, заступник директора Вінницького обласного Центру громадського здоров’я.

Раніше, ВООЗ вже надала перелік вакцин для екстреного використання, що виготовляються компаніями Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson та Johnson, та AstraZeneca (остання виробляється в Індії та Південній Кореї і рахується окремо).

“ВООЗ включила в перелік для екстреного використання пекінську вакцину від Sinopharm, що робить її шостою вакциною, яка отримала підтвердження ВООЗ щодо безпеки, ефективності та якості”, – заявив на прес-конференції глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Стратегічна консультативна група експертів з імунізації (SAGE) також переглянула наявні дані та рекомендує вакцину для дорослих від 18 років і старше за схемою приймання двох доз.

«Список ВООЗ для екстреного використання відкриває шлях для країн у всьому світі для швидкого затвердження та імпорту вакцин для розповсюдження, особливо тих держав, які не мають власного регулятора міжнародних стандартів. Це також відкриває двері для вступу до глобальної схеми спільного використання вакцин Covax, яка має на меті забезпечити рівний доступ до вакцин у всьому світі, особливо в бідніших країнах», – зазначає Олег Лук’янович.

Попередня публікаціяВінничани вибороли «золото» та дві «бронзи» на чемпіонаті України з самбо
Наступна публікаціяУ Вінниці зіткнулись «Део» та «ВАЗ», кермувальниця останнього у лікарні