Вінницькі юннати стали фіналістами конкурсу «Стокгольмський водний приз»

Вінничани Єлизавета Тюх і Андрій Польовий стали фіналістами конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз-2021». Він слугував національним етапом однойменного міжнародного змагання серед молоді. 

Про це повідомляють в прес-центрі Вінницької обласної станції юннатів.

Конкурс «Юнацький водний приз» із 1997 року проводить Стокгольмський міжнародний водний інститут під час щорічного міжнародного водного конгресу «Світовий водний тиждень». Національні етапи відбуваються у понад 30 країнах світу. В Україні конкурс проходить із 2004 року. Головна його мета – залучити якнайбільше дітей до розв’язання проблем забруднення водних ресурсів, нестачі питної води, раціонального її використання, об’єднання інтелектуальних та творчих здібностей молоді для розробки інноваційних рішень теперішніх і майбутніх проблем з водою.

Загалом цього року було подано на Всеукраїнський конкурс 72 проекти (38 екологічних, 19 інженерно-технічних і 15 інженерно-хімічних проектів). 30 увійшло до фінального етапу, шість стали переможцями. Наші фіналісти Єлизавета Тюх і Андрій Польовий є вихованцями гуртка «Юні садівники» Вінницької  обласної станції юннатів, займаються під керівництвом Павла Мигуна. Вони успішно досліджували стан води у Південному Бузі. 

Конкурс проводиться за підтримки Посольства Швеції в Україні та низки державних і комерційних установ і організацій. Генеральний спонсор відзначив фіналістів і їх керівників цінними подарунками: глечиками для очищення води та пляшечками для води. Національний організатор конкурсу WaterNet також вручив всім учасникам комплект науково-практичних посібників серії «Світ сучасної водопідготовки». Вона присвячена різним аспектам якості води, зокрема питної.

Попередня публікаціяУ Вінниці з ремонтної ями діставали Lanos
Наступна публікаціяНа Вінниччині аудитори забезпечили повернення 109 мільйонів бюджетних коштів та повідомили правоохоронців про кримінал