У Вінницькій обласній клінічній лікарні ім.М. І.Пирогова вперше у Вінницькій області провели унікальне оперативне втручання — протезування висхідного відділу аорти при розриві висхідного відділу аорти з її тотальним розшаруванням, повідомив у фейсбук заступник головного лікаря закладу Ярослав Хребтій.

Операцію виконали в ургентному порядку, за життєвими показами, для збереження життя пацієнта.

«Унікальність даної операції полягає в тому, що хворий майже 30 хвилин знаходився при зупиненому серці та зупиненому апараті штучного кровообігу охолодженим майже до 22 градусів», – пише Ярослав Хребтій.

За його дописом, операцію виконали за участі та підтримки київських колег з Інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М. Амосова Жекова Ігоря Івановича та його команди.

«Окрема подяка академіку Лазоришинцю Василю Васильовичу директору Інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова, який завжди підтримує і допомагає у розвитку кардіохірургії ВОКЛ ім. М.І.Пирогова та Вінницької області в цілому. З найкращого боку проявила себе команда центру серцево-судинної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова кардіохірургів, кардіологів, анестезіологів та медичного персоналу, що було високо оцінено київськими колегами. Сьогодні пацієнт у задовільному стані виписаний додому. Впевнений, що тільки спільна командна робота дозволить рухатись вперед, опановувати найсучасніші та унікальніші методики операцій та рятувати життя наших пацієнтів. Працюємо далі», – зазначає заступник головного лікаря.

Возможно, это изображение (стоит и в помещении)

Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)

Возможно, это изображение (стоит и в помещении)

Возможно, это изображение (стоит и в помещении)

Попередня публікаціяНа Вінниччині 450 нових випадків COVID-19, у Вінниці 117
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліцейські оголосили про підозру «смотрящему» за колонією