Поліцейські продовжують контролювати дотримання мешканцями області  карантинних обмежень, пов’язаних з попередженням поширення COVID-19. На порушників карантину протягом минулого тижня працівники поліції  склали   562  адміністративних матеріали,  з яких  56  – на  суб’єктів господарювання  та  506 постанов – за перебування в громадських місцях без засобів індивідуального захисту.

Як розповів керівник Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Віктор Ковальчук, за минулі вихідні поліцейські на території області  виявили чотирнадцять  закладів,  які  працювали з порушенням карантинних вимог, зокрема, організації  дозвілля та недотримання обмежень щодо розміщення відвідувачів понад дозволену кількість. На адміністрацію цих закладів поліції  склали адмінматеріали за ч.1 ст. 44-3 КУпАП, за що передбачений штраф  від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім цього, поліцейські склали  506  постанов на громадян за перебування в громадських місцях, спорудах, громадському транспорті під час карантину без засобів індивідуального захисту. За таке правопорушення  передбачений штраф в розмірі 225 гривень.

З початку запровадження карантинних обмежень на території області працівниками територіальних підрозділів розпочато 10 кримінальних проваджень за ст.325 ККУ (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Санкція статті  передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Попередня публікаціяУ вінницькому зоопарку народились малюкі муфлонів
Наступна публікаціяНа Вінниччині вакцинували від СOVID-19 понад 13 тисяч людей