У Вінниці продовжує хворіти 8046 пацієнтів, з них 6 % лікуються стаціонарно і 94 % вдома. Упродовж останнього тижня відбувається певна стабілізація динаміки захворюваності. Проте зростає кількість летальних випадків від ускладнень COVID-19.Тому лікарі звертаються до вінничан з наполегливим проханням дотримуватись протиепідемічних правил.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш, у Вінниці з початку епідемії лабораторно підтверджено вже 25 893 випадків інфікування коронавірусом. Одужало 17339 (67 %). За час епідемії у Вінниці від коронавірусу померло 508 осіб.

«У Вінниці наразі хворіють на COVID-19 понад 8 тисяч людей. Кілька останніх тижнів спостерігається певна стабілізація, але якщо порівнювати з лютим, то тоді хворіло півтори тисячі пацієнтів, а зараз їх більш як 8 тисяч. Разом із тим, впродовж останнього тижня знову зростала смертність. Вінниця має показник летальності 2 %. Такий самий показник і по Україні в цілому. За останні сім днів померло 56 мешканців громади, за попередній тиждень – 52», – каже Олександр Шиш.

На сьогодні у місті спостерігається зниження кількості нових випадків захворюваності на ковід. Так, за останні сім днів зафіксовано 1203 інфікувань.

Під контролем сімейних лікарів наразі перебуває 6064 людей. З них – 1065 – члени сімей, контактні громадяни, 4928 – з легким або безсимптомним перебігом, 71 – з підозрою на ковід під амбулаторним спостереженням.

Спостерігається позитивна динаміка і по кількості пневмоній. Зменшилась кількість людей, які лікують пневмонію амбулаторно: на попередньому тижні таких було 98 пацієнтів, минулого тижня – 64. Також зменшилась кількість пневмоній, що лікуються в стаціонарах, повідомляють в міськраді Вінниці.

Попередня публікаціяУ Вінниці ремонтують півтора кілометри Сабарівського шосе
Наступна публікаціяУ Вінниці чоловік погрожував підірвати родичку гранатою РГД-5