Мета архітектурного конкурсу «Коцюбинський вдома» оновлення простору біля музею видатного класика, народженого у Вінниці. Зареєструватися на конкурс можна за посиланням https://forms.gle/KammHp9Dp2WDeb7t7. Прийом заявок вже стартував і триватиме до 30 квітня. Загальний преміальний фонд – 300 тис. грн.

«Головне завдання конкурсу – знайти оригінальні творчі рішення (архітектурні, ландшафтні, смислові й ідейні включно), репрезентувавши Коцюбинського на його рідній території», – каже представник співорганізатора конкурсу, директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

Протягом кількох місяців тривала робота з дослідження території конкурсного проєктування (сад меморіального музею, площа з пам’ятником і дитячий майданчик, що розташований поряд). Проводилися спостереження, онлайн- і офлайн-опитування, зустрічі зі стейкхолдерами та фокус-групи з експертами. Це допомогло зрозуміти виклики, які ставить простір конкурсу, його сильні сторони, завдання та перспективи. За результатами всіх етапів дослідження було сформовано вихідні дані для проєктування та програму архітектурного конкурсу «Коцюбинський вдома».

31 березня в онлайн-форматі відбувся інформаційний захід, де організатори розповідали потенційним учасникам конкурсу й усім зацікавленим про історію цієї ділянки, презентували результати досліджень, пояснювали специфіку проведення та умови участі у конкурсі й відповідали на питання глядачів. Запис трансляції збережено на сторінці конкурсу у Фейсбуці: https://bit.ly/3fBcHzI.

Наразі організатори запрошують фахівців у галузі урбаністики, архітектури, ландшафтної архітектури й інших суміжних творчих професій до участі у цьому проєкті. Вдало підсилити команду, яка захоче долучитися до конкурсу, зможуть письменники, літературознавці, художники й інші фахівці історії та мистецтва, які допоможуть розкрити у просторі особистість Коцюбинського.

Після завершення конкурсу восени команди, чиї архітектурні проєкти журі визнає найкращими, отримають премії. Загальний преміальний фонд конкурсу становить 300 тис. грн.

Ознайомитися з програмою та умовами можна на сторінці конкурсу на сайті Вінницької міської ради: https://bit.ly/3rHmWEY.

Щоб заявити про участь у конкурсі, необхідно заповнити форму: https://forms.gle/KammHp9Dp2WDeb7t7.

Реєстраційна форма буде доступна для заповнення до 30 квітня.

Усі етапи та новини конкурсу, а також корисна інформація і цікаві факти, пов’язані з письменником та територією конкурсу «Коцюбинський вдома», публікуються на сторінці у Фейсбуці:

https://www.facebook.com/KotsiubynskyisHome

Звернутися до організаторів за роз’ясненнями можна через електронну адресу kotsiubynskyishome@gmail.com, повідомляють в міськраді Вінниці.

Попередня публікаціяНа Вінниччині під колеса авто потрапив 9-річний хлопчик, який переходив дорогу в невстановленому місті
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали трьох нелегальних лісорубів, а в їх авто знайшли гранату та наркотики